Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser żydowski „Cymes”

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1,3 kg
jabłka 80 dag
masło 20 dag
sól do smaku
cukier
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Deser żydowski „Cymes”

Wykonanie:
Marchew i jabłka obrać pokroić na kawałki lub zetrzeć na tarce. Wymieszać z resztą składników i dusić na wolnym ogniu do miękkości.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 10.11.2013 18:33
ciekawe takie różne kulturowo desery
Paolcia 10.11.2013 17:57
apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak