Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z jogurtu i dżemu truskawkowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 1 szkl.
rodzynki 1 łyż.
cukier waniliowy 1 łyżecz.
cukier puder 1 łyżecz.
dżem truskawkowy 3 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z jogurtu i dżemu truskawkowego

Jogurt naturalny przekładam do miseczki, wsypuję do niego cukier puder i cukier waniliowy, dokładnie razem całość mieszam. Do dwóch niewielkich szklaneczek wykładam po łyżce słodkiego jogurtu na przemian z dżemem truskawkowym. Postępuję tak, aż do wyczerpania składników. Na wierzch każdego deserku wykładam po kilka rodzynek. Deser od razu podaję lub wkładam do lodówki. Zamiast dżemu można użyć świeżych, sezonowych owoców, a całość wzbogacić o musli, orzechy czy suszone owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 04.10.2012 10:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak