Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser dla dużych i małych

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
mus jabłkowy 500 ml
śmietana 18-procentowa 1 mała
cukier waniliowy 1
mleko 3,2% 1/2 szklanki
cukier kryształ 1/2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser dla dużych i małych

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem mleka i soli. Gotować ok 20-25 minut. Wyłożyć na durszlak żeby woda odkapała. Śmietanę wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Mus jabłkowy podgrzać (ja użyłam musu domowej roboty). Ciepły ryż wyłożyć na talerzyki, polać śmietaną i musem jabłkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak