Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser arbuzowy z blue curacao

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka niebieska 1 szt
galaretka owocowa 1 szt
wiśnie w syropie 5 - 6 łyżek
bita śmietana 1 szt
gorzka czekolada 1 tabliczka
mleko 1 szklanka

Porada

Dodając "galaretkę owocową" miałam na myśli galaretkę arbuzową, gdyż nie było jej na proponowanej liście.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser arbuzowy z blue curacao

Gorzką czekoladę rozpuść w małym rondlu.
Następnie odstaw ją do wystudzenia.
Gdy już zastygnie i będzie zupełnie zimna włóż ją do zamrażarki.
Galaretkę arbuzową i blue curacao rozrób w osobnych naczyniach według przepisu na opakowaniu.
Odstaw do wystudzenia.
Galaretkę arbuzową porozlewaj po równo do sześciu pucharków.
Wiśnie odsącz z syropu na sitku.
Bitą śmietanę typu śnieżka ubij na mleku do momentu, aż będzie sztywna.
Na zupełnie ściągniętą galaretkę arbuzową wylej niebieską galaretkę i włóż do lodówki, aby zastygła.
Na zastygniętą niebieską galaretkę wyłóż cienką warstwę bitej śmietany.
Na bitej śmietanie tuż przy ściance pucharka wokół układaj wiśnie.
Wyłóż kolejną warstwę bitej śmietany.
Na samym wierzchu zetrzyj na tarce o grubych oczkach zamrożoną czekoladę.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 12.08.2014 23:03
Cieszę sie, że propozycja przypadła do gustu :)
Jodaj 12.08.2014 09:14
świetny deserek :)
monika141 01.08.2014 10:37
ładnie wygląda i na pewno jest pyszny
mirosława4 31.07.2014 21:02
kolorowo i smacznie
cukiereczek 31.07.2014 17:10
super deserek
Agnieszka-87-25 31.07.2014 16:14
smakowity deser!
halina17 31.07.2014 15:57
Dobry deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak