Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwona porzeczka do mięsa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwona porzeczka 1 kg
papryczka chili 1 szt
wiśniówka 1 łyżka
cukier 0,5 kg
sos sojowy 2 łyżki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
przyprawa 5 smaków 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżka
sól i pieprz

Porada

Przed bezpośrednim podaniem porzeczki można dorzucić kawałki cząstek pomarańczy lub dżemu śliwkowego.

Przepis i sposób przygotowania na: czerwona porzeczka do mięsa

Porzeczki oczyszczone z szypułek wrzucamy do garnka zasypujemy cukrem i gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut. Zlewamy sok do słoiczka, a do pozostałych porzeczek dodajemy kolejno papryczkę chilli posiekaną drobno i wszystkie przyprawy wymienione w przepisie. Gotować na wolnym ogniu około 5 minut i gorące wkładać do wyparzonych słoików zakręcić odwrócić i po wystygnięciu odstawić do spiżarni. Podawać można do pieczonych mięs kaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krycha65 07.10.2016 22:52
Musisz spróbować koniecznie i oceń nie pożałujesz
Renataj 05.10.2016 20:07
Dla mnie coś nowego - w takim wydaniu jeszcze porzeczek nie robiłam i nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak