Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśniowe babeczki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki pszennej 300 g
cukru waniliowego 16 g
grubego cukru brązowego 4 łyżka
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1
maślanki 5 łyżka
mleko 100 ml
wydrylowanych czereśni 1 szk
olej 100 ml
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśniowe babeczki

Kroki postępowania

1
Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier waniliowy i brązowy i wymieszać składniki. Wrzucić wydrylowane czereśnie i ponownie wymieszać.
Krok 1 - Czereśniowe babeczki foto
2
Do drugiej miski wlać olej, dodać maślankę, mleko i jajka i też wymieszać. płynną masę przelać do miski ze składnikami z czereśniami i najlepiej widelcem wymieszać gęstą masę.
Krok 2 - Czereśniowe babeczki foto
3
Do formy na muffinki włożyć papilotki i napełnić je ciastem.
Krok 3 - Czereśniowe babeczki foto
4
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 30 minut.
Krok 4 - Czereśniowe babeczki foto
5
Po upieczeniu wyjąć babeczki i wystudzić na kratce a następnie posypać cukrem pudrem.
Krok 5 - Czereśniowe babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 06.11.2012 04:48
super!
sylwia / sytofala 05.11.2012 20:38
zaklęty jest w nich smak lata
kasiaw 05.11.2012 20:08
pyyyyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak