Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy mur

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 gram
woda 0.5 szklanka
cukier 1.5 szklanka
kakao 0.5 szklanka
mleko w proszku 500 gram
herbatniki 400 gram
bakalie 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy mur

W rondelku podgrzać masło, margarynę wodę, cukier i kakao, mieszać aż do rozpuszczenia się tłuszczu, odstawić do przestudzenia na około 10 minut. Po tym czasie do masy dodawać stopniowo po 2- 3 łyżkach mleka w proszku, cały czas miksując. Połowę herbatników zemleć na pył, drugą połamać na kawałki, całość dodać do masy kakaowej razem z bakaliami, wymieszać łyżką. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i ugnieść wilgotną dłonią. Chłodzić minimum 3 godziny, a najlepiej całą dobę. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.07.2013 19:24
robilam taki
Katarzyna34 02.06.2013 21:00
fajne małe co nie co
paulina2157 02.06.2013 15:17
ciekawy przepis
meg1984 02.06.2013 14:56
wygląda rewelacyjnie
joanna30 02.06.2013 14:10
Uwielbiam ten deser :)
justys759 02.06.2013 12:54
ja też taki robię, pycha
Lampencjo 02.06.2013 12:23
musi być pyszny
Cranberry 02.06.2013 12:11
też takie robię - pyszności :)
Janina 02.06.2013 12:10
Super smaczne bez pieczenia
Monika-twin 02.06.2013 11:34
Ładnie wygląda
aisoglam 02.06.2013 11:29
Łatwy, fajny przepis na smakowite łakocie :)
Renata9 02.06.2013 11:28
ciekawy przepisik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak