Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy deser

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń czekoladowy 1 sztuka
śmietana 30% 3/4 szklanki
cukier puder 1 łyżka
kawa rozpuszczalna 1/2 szklanki
rum 1 łyżka
gorzka czekolada 1/2 sztuki
biszkopty okrągłe 12 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy deser

Z tych składników wychodzą 3 pyszne warstwowe desery.
Czekoladę zetrzeć na grube wiórki.
Budyń (taki w stylu gorącego kubka0 przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przygotować trzy szklaneczki na dnie ułożyć po biszkopcie zamoczonym w kawie wymieszanej z rumem na biszkoptach ułożyć po 1 łyżce budyniu i kolejny zamoczony biszkopt na którym układamy kolejna warstwę budyniu, całość przykrywamy dwoma moczonymi biszkoptami na biszkopty sypiemy sporo wiórek czekoladowych.
Pozostałą kawę podgrzać i rozpuścić w niej resztę wiórek czekoladowych, powstanie nam coś w rodzaju sosu czekoladowego, następnie wystudzić.
Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i wycisnąć przy pomocy rękawa cukierniczego na wierzchu deseru (zimnego), całość polać sosem czekoladowym i dowolnie ozdobić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 05.04.2013 08:29
ja na diecie a tu takie rarytasy
Wiesława1 25.02.2013 07:37
pyszny deserek
czekoladka_m 24.02.2013 20:48
fajne;) Takie niby tiramisu:):)
Kasia35 24.02.2013 20:37
pyszne
Kasia35 24.02.2013 20:37
pyszne
Andrzej8 24.02.2013 20:25
super
anemon 24.02.2013 20:05
Apetyczny deser.
artur7 24.02.2013 20:01
apetyczne
Katarzyna34 24.02.2013 19:50
ale apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak