Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowo-piernikowe fasolowe muffiny (bezglutenowe, bez mąki)

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1
jajko 3
mleko w proszku 1/3 szkl
jogurt naturalny 4 łyżki
ksylitol 4 łyżki (można użyć stewii, cukru)
siemię lniane 1 łyżka mielonego
miód 1 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka (bezglutenowego)
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
kakao 5-6 łyżek
jabłko 1
żurawina suszona kilka sztuk
orzechy włoskie opcjonalnie

Porada

Do wnętrza babeczek dobrze jest dodać rodzynki, żurawinę, orzechy lub jabłko, maliny czy jagody.

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo-piernikowe fasolowe muffiny (bezglutenowe, bez mąki)

Fasolę wyjmujemy z puszki i płuczemy pod wodą, osuszamy a następnie gnieciemy tłuczkiem do ziemniaków lub w blenderze na puree. Wszystkie pozostałe składniki dodajemy do fasoli i mieszamy ze sobą. Ciasto przelewamy do formy lub foremek na muffiny. Babeczki pieczemy 25-35 minut w temperaturze 170-180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaT83 14.11.2015 10:18
Uwielbiam fasolowe wypieki!
Krystyna32 13.11.2015 21:04
bardzo apetyczne
RenataZ-et 13.11.2015 15:04
rewelacyjny pomysł!
Agnieszka-87-25 13.11.2015 14:54
fajny smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak