Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowy biszkopt z twarogiem.
Jajka ubić z cukrem do białości, dodać cukier waniliowy z cynamonem ciągle ubijając. Zamiennie możemy dodać sam cynamon.
Masę połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia,przelać do dużej tortownicy i piec 35 minut w 170-180 stopni C.
Po upieczeniu i ostudzeniu przeciąć na dwa placki.
Masa twarogowa.
Twaróg przekręcić przez maszynkę i utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami,dodać miękkie masło i mąkę ziemniaczaną, a na koniec ubite na sztywno białka.
Delikatnie wymieszać.
Jeden placek ciasta włożyć na dno tortownicy, na niego wyłożyć masę twarogową, tak mniej więcej połowę, przykryć drugim krążkiem ciasta, a następnie pozostały twaróg.
Ciasto wstawić ponownie do piekarnika i piec ok. 40 minut.
Kroić po całkowitym ostygnięciu.