Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia zapiekana z kaszanką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 małe
kaszanka 4 sztuki
ser żółty 100 gram
sos słodko pikantny (w butelce)

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia zapiekana z kaszanką

Kroki postępowania

1
Cukinię myjemy, przekrawamy wzdłuż i wydrążamy miąższ.
Krok 1 - Cukinia zapiekana z kaszanką foto
2
Środek cukinii polewamy sosem słodko - pikantnym.
Krok 2 - Cukinia zapiekana z kaszanką foto
3
Następnie z kaszanki usuwamy flak i kaszankę układamy na cukiniach. Wkładamy do piekarnika (w naczyniu żaroodpornym) na ok. 20 minut w temp. 180 stopni
Krok 3 - Cukinia zapiekana z kaszanką foto
4
Po czym wyciągamy i cukinię z kaszanką posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Ponownie zapiekamy pok. 15 minut. Cukinię wykładamy na talerzu, wyłożonym posiekaną kapusta pekińską. Po bokach można ułożyć ziemniaki i plastry pomidorów.
Krok 4 - Cukinia zapiekana z kaszanką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 28.08.2014 14:04
polska wersja nadziewanej cukini :)
asiczekz 28.08.2014 14:00
ciekawy pomysł
mysliwy
mysliwy 28.08.2014 11:24
Takiej wersji jeszcze nie próbowałem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak