Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w zalewie ketchupowej

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

cukinia 2 duże
ziele angielskie
koperek pęczek
czosnek 4-6 ząbków

Lista składników

ocet 1/2 szklanki
woda 4 szklanki
cukier 1,5 szklanki
sól 2 łyżki
ketchup łagodny 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w zalewie ketchupowej

Kroki postępowania

1
Cukinię obieramy, usuwamy miąższ i kroimy w kostkę.
Krok 1 - Cukinia w zalewie ketchupowej foto
2
Składniki na zalewę zagotować w garnku.
Krok 2 - Cukinia w zalewie ketchupowej foto
3
Na dno słoików wkładamy dwie gałązki koperku, 4 ziarna ziela angielskiego i ząbek czosnku.
Krok 3 - Cukinia w zalewie ketchupowej foto
4
Następnie wkładamy pokrojoną w kostkę cukinię. Na wierzchu układamy gałązkę koperku.
Gorącą zalewą zalewamy warzywa w słoikach.
Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 minut.
Krok 4 - Cukinia w zalewie ketchupowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 08.10.2016 20:41
Ciekawy przepis
Renataj 08.10.2016 19:20
W takim wydaniu cukinii jeszcze nie robiłam.
Katarzyna59 08.10.2016 19:07
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak