Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w sosie warzywnym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2 szt
cukinia 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
koperek 3 łyżeczki
sól szczypta
pieprz szczypta
imbir 5 cm
pietruszka 1 szt
ziele angielskie 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
cielęcina bez kości 50 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w sosie warzywnym

Mięso umyć pokroić na plastry o grubości ok 4 cm. Oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondelka. Na tej samej patelni obsmażyć cebulę pokrojoną w plastry, posiekany czosnek i imbir pokrojony w plasterki. Przełożyć do garnka z mięsem dodać ziele angielskie i listek. Zalać wodą w takiej ilości, żeby przykryła mięso. Warzywa obrać i pokroić w małe słupki lub plasterki wedle uznania. Dusić na małym ogniu aż mięso zmięknie ok 1,5 godziny. Na koniec doprawić solą i pieprzem i dodać koperek. Można podawać z kaszą gryczaną i kapustą modrą ( czerwoną).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 02.09.2013 15:27
pyszny obiadek
Kasia36 24.06.2013 22:23
Mmm... pyszny dodatek do kaszy
Wojt@s
Wojt@s 11.06.2013 00:31
muszę spróbować
pestka 30.04.2013 20:10
wspaniałe danie - dawno nie robiłam cielęciny
gosia1988 12.04.2013 08:12
super danie
Janina 12.04.2013 08:01
Bardzo smaczne
Megg 11.04.2013 21:37
przepyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak