Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina po holsztyńsku

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 400 g (po 100 g)
sałata
olej 2 łyżki
jajko 4
łosoś wędzony plastry 200 g
anchois kilka filecików
kapary całe Smak 2 łyżki
buraczki konserwowe plastry
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina po holsztyńsku

Sałatę płuczemy i osuszamy. Mięso lekko rozbijamy i smażymy na rozgrzanym oleju po 4 min z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i oprószamy solą oraz pieprzem. Na patelnię wlewamy pozostały olej i wbijamy jajka i smażymy. Na talerzach układamy liście sałaty mięso ,plastry łososia ,anchois ,jajka ,kapary ,buraczki. Oprószamy mielonym pieprzem ,posypujemy posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 26.01.2015 11:17
jakie do dobre pycha
tomek18 26.01.2015 07:54
pyszne mięsko:)
Kuchnia Marty 26.01.2015 07:48
Wygląda obłędnie! Super przepis!
Megg 25.01.2015 21:54
wspaniałe danie
2milutka 25.01.2015 21:52
ale to pysznie wygląda!
wwwiolka 25.01.2015 21:49
Bardzo fajny przepis.
xjustynka89x 25.01.2015 21:25
pyszności!
Jadwiga/Jaga85 25.01.2015 21:19
Pysznie podane!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak