Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto ziemniaczano-orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 150 g
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
masło 150 g
cukier kryształ 250 g
jaja 4 szt
orzechy włoskie 60 g
piure ziemniaczane 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto ziemniaczano-orzechowe

W rondelku roztapiamy masło. Mąke przesiewamy z proszkiem do pieczenia dodajemy zmielone orzechy. Jajka cieramy z cukrem ciągle mieszając powoli na przemian dodajemy masło i mąke. Na samym końcu dodajemy piure ziemniaczane. Mieszamy. Ciasto przekładamy do natłuszczonej formy pieczemy w rozgrzanym piekarniku 180 stopni ok 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaprysiek 10.02.2014 21:03
Mało kto dodaje orzechy do czegoś innego niż placki, super, że jest ten przepis, połączenie ziemniaków z orzechami, dziękuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak