Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z dodatkiem rurek
Kroki postępowania
Białka ubić na sztywno z cukrem. Do piany dodać żółtka, a nastepnie mąkę z proszkiem, kakao i kawę. Wymieszać, wylać na blaszkę i piec w temp. 160 stopni przez 10 min.
Biszkopt | |
jaja | 5 szt |
mąka pszenna | 5 łyżek |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
kakao | 1 łyżka |
kawa rozpuszczalna | 1 łyżka |
cukier | 5 łyżek |
masa | |
masło | 1 kostka |
budyń czekoladowy | 3 szt |
mleko | 1/2 litra |
cukier | 1 szkl |
rurki nadziewane | 60 dag |
galaretka czerwona | 2 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: