Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto krówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 3 szklanki
żółtko jajek 4 sztuki
cukier 1 szklanka
margaryna 250 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
miód 2 łyżki

krem

masa krówkowa 1 puszka
margaryna 1/4 kostki
śmietana 30% 1/2 l
fix do śmietany 2 opakowania
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krówka

Ciasto:
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części.Każdą częsc ciasta rozwałkować i wyłożyć nią prostokątną blaszkę.Piec w 180C aż się zarumieni.
Wystudzić.
Krem:
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem fiksów .
Krówkę przełożyć do miski i ubić mikserem z dodatkiem margaryny.
UŁOŻENIE:
- ciasto
-ubita śmietana
-ciasto
-krówka
- posypać płatkami migdałowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 14.05.2014 21:12
super apetyczne :)
bhb8 14.05.2014 15:16
Mmm lubię takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak