Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kakaowo-bananowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 1/2 szt
jaja 4 szt
masło 250 g
mąka pszenna 350 g
Soda oczyszczona Prymat 2 płaskie łyżeczki
cukier 180 g
kakao 4 łyżki
rodzynki 200 g
słonecznik łuskany 120 g
banan 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kakaowo-bananowe

Dwie keksówki wyłóż papierem do pieczenia albo wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Masło rozpuść i przestudź. Banany zmiksuj z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Do chłodnego masła wbij jajka, wsyp cukier i zmiksuj, następnie dodaj banany i zamieszaj.
Mąkę przesiej z sodą, wsyp do naczynia z płynnymi składnikami. Zmiksuj na gładką masę. Odłóż 1/3 ciasta i dodaj do niej kakao. Do pozostałej części wrzuć rodzynki i słonecznik, zamieszaj dokładnie.
Nakładaj do keksówek połowę jasnego ciasta z rodzynkami, następnie porcję ciemnego z kakao i nakrywaj pozostałym ciastem.
Piecz przez godzinę (do suchego patyczka).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justynka958 15.12.2013 16:35
przepyszne :)
V_kuchareczka 15.12.2013 10:11
wspaniałe ciasto
noninka77 15.12.2013 09:11
z chęcią bym się poczęstowała:)
cukiereczek 15.12.2013 08:10
idealne do porannej kawy lub popołudniowej herbaty
patryska76 15.12.2013 07:43
Apetyczne ciacho! ;-)
treonina 14.12.2013 23:56
proste i smaczne ciasto do popołudniowej kawy
Monika-twin 14.12.2013 22:58
Fajne ciaho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak