Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z twarogiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie
twaróg 1 kostka
serek homogenizowany waniliowy 1
cukier do smaku
skórka z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z twarogiem

Twaróg mieszamy z serkiem homogenizowanym i skórką cytrynową (jeśli dodamy ze dużo serka wypłynie z ciasta). Dosładzamy do smaku. Ciasto francuskie rozwałkowujemy i układamy na środku masę serową. Ciasto składamy na pół i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w 220C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

engie23 11.11.2014 09:58
apetycznie wygląda
ada.la 11.11.2014 06:56
fajny prosty pomysł
Ania321 10.11.2014 23:02
coś pysznego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak