Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

cukier 200 g
mąka pszenna 300 g
mleko 3,2% 250 ml
olej roślinny 160 ml
jajko 1 sztuka
Soda oczyszczona Prymat
kakao 3 łyżki
powidła śliwkowe 1 łyżka

polewa

czekolada mleczna 1 tabliczka

Porada

Do ciasta możesz dodać też odrobinę cynamonu czy kardamonu oraz bakalie.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe

suche produkty wsyp do misy i dokładnie wymieszaj. Następnie, dodaj mleko oraz olej i miksować do polączenia. Na koniec dodaj jajo, powidła. Gotowe ciasto wylej do formy 26x20 i wstawić do piekarnika. Piecz ok 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Po przestudzeniu udekoruj rozpuszczoną czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 11.07.2016 18:00
Wymienię czekoladę na gorzką i będzie mi smakowało
Ela15 02.06.2016 15:53
bardzo dobre
gusia1000 13.05.2016 14:14
Pod mój smak.
krokus 12.05.2016 22:33
pyszne czekoladowe ciasto
sezamek 12.05.2016 21:26
czekolada mniam
Bernadeta1 12.05.2016 18:11
smaczne ciasto
Goya 12.05.2016 17:51
uwielbiam takie ciasta
marcia7 12.05.2016 17:39
pięknie czekladowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak