Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cytrynowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 2 sztuki
jajko 3 sztuki
fruktoza 1/2 szklanki
migdały 1 garść
mąka niecała szklanka
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
świeża mięta kilka listków
jogurt grecki 2/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowe

Wysmienite cytrynowe ciasto light :)

Blog kulinarny PychOlki zapraszają!
pycholki.blogspot.com


Cytryny gotować w całości ze skórką, aż zmiękną.

Następnie rozdrobnić je w blenderze, przelać do miski, dodać jajka, fruktozę, migdały, mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać
Przelać do formy, piec ok. 40 minut w 190 st. C.

Miętę zmieszać z jogurtem.
Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem, następnie polać jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 29.07.2014 18:17
pyszne ciacho
Seba 05.07.2014 09:18
bardzo smaczne
Margo1 01.04.2014 20:37
moje ulubione
Angelika10 27.09.2013 15:52
super ciasto
Anna169Hosz 24.09.2013 13:33
Z gotowanych cytryn - ciekawe?
migotka28 16.09.2013 14:31
lubię cytrynowe ciach słodkie i zarazem orzeźwiające
Róża1 07.09.2013 19:13
na pewno smaczne:-)
caralajna 09.06.2013 20:41
uwielbiam cytrynowe smaki, ciasto zapowiada się przepysznie
Bernadeta1 09.06.2013 14:11
to takie dietetyczne ciasto, ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak