Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Cappuccino z nutą kawy karmelowej
1.Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, zmiksuj. Dodaj suche składniki, wymieszać łyżką. Piec 25 min w 170°C. Po upieczeniu nasączamy cappuccino.
2. Masa cappuccino:Wodę zagotować, dodać cappuccino. W 1/2 szkl. Ostudzonej Kawy rozpuścić budyń i żółtka. Resztę kawy zagotować z cukrem i wlać mieszankę budyniową, ugotować budyń.ostudzić. margarynę utrzeć na puch, dodać porcjami budyń. Większą część masy wykładamy na biszkopt.
3. Galaretka kawowa: Wodę zagotować z kawą i cukrem. Ściągam z ognia i rozpuszczam żelatynę. Pozostawiam do lekkiego stężenia i wylewam na ciasto. Schładzam. Udekorować pozostałą masą.