Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Brownie prosty przepis

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka
masło 250 g
jaja 4
cukier 250 g
mąka 140 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Brownie prosty przepis

Zaletą tego ciasta jest to że zawsze się udaje.Jeśli zrobi nam się niewielki zakalec,to jest to plusem tego ciasta .

Czekoladę rozpuszczamy na parze w rondelku .Masło ma być miękkie , ubijamy go mikserem ,wlewamy ostudzoną czekoladę , jaja , cukier a na końcu mąkę .Mieszamy .Pieczemy w 1890 C okolo 25 minut .Ciasto z wierzchu będzie upieczone , spód będzie nieco wilgotniejszy .Ciasto należy dobrze ostudzić , wtedy będzie mieć specyficznie zbitą strukturę . Brownie możemy polać czekoladą , posypać cukrem pudrem itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 29.10.2013 14:35
czekolady gorzkie są bardzo różne - jaką polecasz tzn. ile % kakao ?
martyna94 29.10.2013 10:15
super pzrepis , prosty ,zaraz takie ciasto upiekę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak