Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowo-rabarbarowe z kruszonką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 2
mąka 1 szklanka
cukier 1/3 szklanki
olej 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

rabarbar

rabarbar 4-5 łodyg
cukier 2 łyżki

Kruszonka

masło 50 g
cukier 4 łyżki
mąka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowo-rabarbarowe z kruszonką

Kroki postępowania

1
Ciasto piekłam w małej silikonowej tortownicy.
Rabarbar umyć i pokroić na małe kawałki. Przełożyć do rondla i posypać cukrem. Gotować pod przykryciem na małym ogniu dość często mieszając aż większość soku odparuje.
Krok 1 - Ciasto biszkoptowo-rabarbarowe z kruszonką foto
2
Masło zagnieść z cukrem i mąką.
Krok 2 - Ciasto biszkoptowo-rabarbarowe z kruszonką foto
3
Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać żółtka cały czas miksując. Na koniec dodać przesitowaną mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Dokładnie wymieszać.


Krok 3 - Ciasto biszkoptowo-rabarbarowe z kruszonką foto
4
Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać żółtka cały czas miksując.
Przelać do tortownicy, na to wylać rozgotowany rabarbar i posypać kruszonką. Piec ok. 45 w 180 stopniach.

Krok 4 - Ciasto biszkoptowo-rabarbarowe z kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 15.07.2015 15:37
domowe smaki
Ola1young 15.07.2015 15:28
pyszne, już mi ślinka leci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak