Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto białkowe z orzechami włoskimi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dag
białko 1 szkl
cukier 20 dag
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
orzechy włoskie 4 dag
margaryna 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto białkowe z orzechami włoskimi

Białka ubijamy na sztywno z cukrem.
Mąkę przesiać z proszkiem. Wmieszać do białek. Margarynę rozpuścić i przestudzić, dodać do masy.
Na końcu wmieszać orzechy.
Piec ok 40 min w temp 180 st.
Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak