Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z masłem migdałowym

5.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Ciasteczka z masłem migdałowym mają wielu wielbicieli, dlatego znikają w oka mgnieniu.

Składniki:

Ciasto

masło migdałowe 12 dag
masło 82% 10 dag
cukier 15 dag
mąka 17 dag
jajko 1 sztuka
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 0.3 łyżeczki
proszek do pieczenia 0.3 łyżeczki
kulki czekoladowe 1 łyżka
migdały siekane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z masłem migdałowym

Masło i masło migdałowe ucierać do białości z cukrem około 5 minut.

Dodać jajko ciągle ucierając przez następne 3 minuty, a następnie pozostałe składniki.

Do wyrobionego ciasta dodać łezki lub kulki czekoladowe oraz posiekane migdały i dokładnie wymieszać.

Formować okrągłe ciasteczka.


Ciastka piec na blasze wyłożonej pergaminem przez 15 minut w tem. 175 st.C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak