Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTECZKA MARCHEWKOWE Z SYROPEM KLONOWYM

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 100 g
płatki owsiane 100 g
marchewka 100 g
syrop klonowy 100 ml
jajko
olej kokosowy 3 łyżki
proszek do pieczenia łyżeczka
cynamon łyżeczka
cukier wanilinowy łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTECZKA MARCHEWKOWE Z SYROPEM KLONOWYM

Do miski wsypuję suche składniki: płatki, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i cukier wanilinowy, mieszam.
W drugiej misce mieszam składniki mokre: syrop klonowy, olej i jajko. Przelewam do pozostałych składników, dodaję marchewkę, dokładnie łączę.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładam łyżką masę formując owalne ciastka.
Piekę w 170 stopniach (grzałka góra-dół) przez 12 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak