Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chutney z papryki i czosnku

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 5
papryczka chili 1
cebula 2
czosnek 4
cukier trzcinowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: chutney z papryki i czosnku

Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oliwie, dodać pokrojoną paprykę, czosnek i papryczkę chili bez ziaren.
Dusić na patelni do miękkości, zmiksować, dodać sól, pieprz i cukier do smaku.
Ciepłe nakładać do słoiczków i pasteryzować 20 minut w kąpieli wodnej.

GOTOWE :)

Najlepsze do sosów mięsno-warzywnych, zupy rybnej lub kanapek :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 31.03.2013 16:03
muszę wypróbować ;)
Megg 27.03.2013 16:15
pyszne!!! :)
EnoBeno 23.03.2013 11:19
świetne danie
carmen 22.03.2013 20:47
pyszniutkie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak