Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebowe zapiekanki z polnymi pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
chleb 1/3 szt
masło 1/2 szt
cebula biała 1/2 szt
pomidory 15 dag
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebowe zapiekanki z polnymi pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki polne umyć, obrać, pokroić na kawałki i obgotować podobnie jak grzyby leśne. Następnie odcedzić. 2 łyżki masła roztopić i dodać do niego pieczarki. Podsmażyć.
Krok 1 - Chlebowe zapiekanki z polnymi pieczarkami foto
2
Pod koniec smażenia wkroić do pieczarek cebulę i dalej smażyć do zrumienienia. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Chlebowe zapiekanki z polnymi pieczarkami foto
3
Chleb pokroić na kromki i każdą posmarować masłem. Na wierzch wyłożyć usmażone pieczarki z cebulą i posypać przyprawą do pizzy.
Krok 3 - Chlebowe zapiekanki z polnymi pieczarkami foto
4
Następnie wyłożyć pomidory zielone z zalewy octowej, a jak nie ma to zwykłe czerwone pomidory pokrojone w plasterki. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 6 min.
Krok 4 - Chlebowe zapiekanki z polnymi pieczarkami foto
5
Po 6 minutach na pomidory wyłożyć ser żółty i chwilkę zapiec do roztopienia sera. Podawać polane ketchupem
Krok 5 - Chlebowe zapiekanki z polnymi pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 16.03.2017 14:38
Polne pieczarki całkiem inaczej smakują, więc i takie kanapeczki są przepyszne.
Wacław 20.10.2015 22:27
pyszna kolacyjka :-)
Bernadeta1 20.10.2015 20:07
lubię takie kolacje, proste i smaczne
anemon 20.10.2015 19:53
Smaczny sposób na kolację na ciepło.
Madzai 20.10.2015 18:56
Proste a pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak