Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek bananowy z sosem karmelowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 120 gram
cukier 3/4 szklanki
jajko 2 sztuki
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
migdały w płatkach garść
krówki
banan 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek bananowy z sosem karmelowym

W misce ucieramy miękkie masło z cukrem. Dodajemy pokrojone banany i porządnie miksujemy. Następnie wbijamy jajka i ponownie miksujemy.

Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i wsypujemy do masy. Dokładnie mieszamy i przekładamy ciasto do keksówki posmarowanej masłem i posypanej mąką. Wierzch ciasta posypujemy migdałami.

Pieczemy w temp. 175 st ok. 45 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy w nim ciasto aż do ostudzenia.

Na każdy kawałek ciasta wzięłam 2 krówki i łyżkę masła, rozdrobniłam je, rozpuściłam w garnuszku i polałam kawałek ciasta na talerzyku.

Niebo w gębie! ;-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 11.02.2013 08:57
ale słodycz!
Monika-twin 14.08.2012 15:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak