Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z ricottą i czarnuszką
Następnie przełożyć do keksówki (25cm) i odstawić na 40 minut w ciepłe miejsce.
Piec 35 minut w 200 stopniach, wystudzić na kratce
woda | 0,5 szklanki |
mleko | 0,5 szklanki |
drożdże świeże | 20 g |
cukier | 0,5 lyzeczki |
ser ricotta | 170 g |
olej rzepakowy | 2 lyzki |
mąka pszenna typ 650 | 450 g |
sól | 1,5 lyzeczki |
Czarnuszka nasiona Prymat | 1 czubata lyzeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: