Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z ricottą i czarnuszką

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 0,5 szklanki
mleko 0,5 szklanki
drożdże świeże 20 g
cukier 0,5 lyzeczki
ser ricotta 170 g
olej rzepakowy 2 lyzki
mąka pszenna typ 650 450 g
sól 1,5 lyzeczki
Czarnuszka nasiona Prymat 1 czubata lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z ricottą i czarnuszką

Drożdże i cukier rozpuścić w ciepłej wodzie zmieszanej z mlekiem. Dodać ricottę, olej, mąkę, sól i czarnuszkę. Zagnieść jednolite ciasto. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.
Następnie przełożyć do keksówki (25cm) i odstawić na 40 minut w ciepłe miejsce.
Piec 35 minut w 200 stopniach, wystudzić na kratce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mw926 21.08.2014 21:21
ładny chlebek
Gracer 21.08.2014 17:07
kolejny świetny wypiek
Lidzia 21.08.2014 16:06
Kusi wyglądem.
Papryczka 21.08.2014 15:42
super chlebuś
Renata9 21.08.2014 15:06
pyszny chlebuś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak