Przepis i sposób przygotowania na: Chilli con carne.
Kroki postępowania
Dodać zmielone mięso wołowe.
Przyprawić solą i smażyć kilka minut.
Smakować i stopniowo dodawać przyprawy.
Dusić przez pół godziny.
łopatka bez kości | 1,5 kg |
fasola czerwona z puszki | 2 szt |
kukurydza w puszce | 2 szt |
cebula | 3 szt |
ząbki czosnku | 2 szt |
papryka czerwona | 1 szt |
oregano | 1 łyżeczka |
papryczka chili | 1 szt |
Papryka słodka mielona Prymat | 3 łyżeczki |
Papryka ostra mielona Prymat | 3 łyżeczki |
tymianek | 2 łyżeczki |
sól do smaku | 3 łyżeczki |
pomidory krojone z puszki | 3 szt |
tabasco | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: