Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cheesburgery

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka do hamburgerów 4 szt.
kotlet mielony 4 szt.
ser żółty 8 plastrów
pomidor 1 szt
ogórek zielony 1 szt.
cebula 1 szt
majonez
musztarda
ketchup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: Cheesburgery

Bułki do hamburgerów kroimy na pół i podpiekamy w piekarniku. W tym samym czasie podsmażamy przygotowane wcześniej kotlety mielone. Kiedy bułka będzie ciepła układamy na niej ser żółty i ponownie wkładamy do piekarnika.
Kiedy ser się roztopi wyciągamy bułki, układamy na niej kolejno kotleta, pokrojonego pomidora, ogórka i cebulkę, a następnie dodajemy po łyżeczce musztardy, ketchupu i majonezu. Przykrywamy plasterkiem żółtego sera i drugą częścią bułki.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 10.01.2015 17:42
pyszne jedzonko
Małgorzata Pin 10.01.2015 16:58
coś na ząb:)
Magula 10.01.2015 16:18
mnaim chętnie bym porwała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak