Przepis i sposób przygotowania na: Chatka Puchatka
Ucieramy masło cukrem i żółtkami, dodajemy ser. Do około 1/3 masy dajemy kakao.
Na papierze do pieczenia lub foli spożywczej układamy w trzech rzędach koło siebie 24 herbatniki. Na środkowy rząd wykładamy 2/3 masy (to jest nasza jasna masa). Na masę kładziemy rząd z pozostałych herbatników. Wykładamy na niego masę z kakao. Boczne herbatniki składamy, formując dach domku. Całość lekko dociskamy. Ciasto odstawiamy do lodówki. Schłodzone polewamy polewą.
POLEWA I WYKOŃCZENIE:
Margarynę, cukier, kakao i wodę gotujemy. Odstawiamy z ognia i dokładamy mleko w proszku szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Ja mieszam mikserem. Polewą oblewamy ciasto. Dekorujemy dodatkowo kokosem.
Gdy zrobiłam tą chatkę, oczywiście najwięcej uciechy miały dzieci. Ciasto nie wymaga pieczenia i szybko się je robi. Jeśli ktoś chce można do sera dołożyć pokrojoną w kostkę czekoladę. Ja akurat nie miałam jej w domu, więc ser jest bez dodatków.