Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Casarecce con cozze e pomodori

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Casarecce 400 g
małże 500 g
pomidory 1 puszka
natka pietruszki 1 garść
czosnek 2 ząbek
papryczka peperoncino 1 sztuka

Porada

Tylko najwyższej jakości składniki

Przepis i sposób przygotowania na: Casarecce con cozze e pomodori

Pokrój papryczkę i czosnek, podsmaż na oliwie z oliwek. Dodaj pomidory i doprowadź do wrzenia. W międzyczasie wstaw makaron do gotowania. Kiedy pomidory zaczną wrzeć, dodaj oczyszczone małże i szklankę wina. Przykryj i delikatnie mieszaj garnkiem co 30 sekund.
Po 4 minutach wyjmij muszle i odstaw w ciepłe miejsce, żeby nie wystygły. Do sosu dodaj ugotowaną al dente pastę i podsmażaj ok. 3 minuty. Następnie wrzuć muszle i natkę pietruszki. Na koniec polej odrobiną oliwy z oliwek i posyp świeżo mielonym czarnym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak