Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni nadziewane farszem szpinakowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak
czosnek
śmietana
ser
serki topione
mleko
sól
pieprz
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni nadziewane farszem szpinakowym

Na początku przygotowujemy sobie farsz.
Farsz: Cebulę szklimy na patelni i dodajemy przegnieciony czosnek. Smażymy, aż oba składniki się zarumienią. Następnie dodajemy szpinak i czekamy aż się rozmrozi. Gdy woda już trochę odparuje, dodajemy śmietanę. Chwilę dusimy i dla zagęszczenia masy dodajemy ser. Mieszamy wszystko i doprawiamy wedle uznania.

W międzyczasie możemy nasz makaron wrzucić do gorącej wody na dwie minuty. Do wody warto dodać odrobinę oliwy.

Cannelloni napełniamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym uprzednio wysmarowanym olejem.

Serki topione rozpuszczamy w ciepłym mleku i tak przygotowanym sosem zalewamy makaron.

Wierz możemy posypać startym serem.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 30 minut (z funkcja z termoobiegiem, bez tej funkcji na troszkę dużej)

Smacznego! ;-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 25.10.2012 16:54
pycha
gusia1000 23.08.2012 00:11
Znakomitość.
eli82 15.08.2012 19:56
super
Hanna5 14.08.2012 10:42
uwielbiam takie smaki
mala2021 11.08.2012 10:17
smaczne
Marcin Vw1 11.08.2012 09:02
smaczne
qrasnqleq 11.08.2012 08:34
bardzo fajny sposób na podanie szpinaku. Ja jadłam kiedyś taki makaron z mięsem mielonym...:-]
Katarzyna87 11.08.2012 07:40
fajne
Paweł10 11.08.2012 00:22
pyszne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak