Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni nadziewane farszem szpinakowym
Farsz: Cebulę szklimy na patelni i dodajemy przegnieciony czosnek. Smażymy, aż oba składniki się zarumienią. Następnie dodajemy szpinak i czekamy aż się rozmrozi. Gdy woda już trochę odparuje, dodajemy śmietanę. Chwilę dusimy i dla zagęszczenia masy dodajemy ser. Mieszamy wszystko i doprawiamy wedle uznania.
W międzyczasie możemy nasz makaron wrzucić do gorącej wody na dwie minuty. Do wody warto dodać odrobinę oliwy.
Cannelloni napełniamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym uprzednio wysmarowanym olejem.
Serki topione rozpuszczamy w ciepłym mleku i tak przygotowanym sosem zalewamy makaron.
Wierz możemy posypać startym serem.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 30 minut (z funkcja z termoobiegiem, bez tej funkcji na troszkę dużej)
Smacznego! ;-)