Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczana przekąska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 2 szt
rzeżucha 2 łyżka
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczana przekąska

Kroki postępowania

1
Buraki ugotować w łupinkach, ostudzić, a następnie obrać.
Krok 1 - Buraczana przekąska foto
2
Ugotowane buraczki pokroić w bardzo cienkie plasterki.
Krok 2 - Buraczana przekąska foto
3
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny oraz z przyprawą do sałatek.
Krok 3 - Buraczana przekąska foto
4
Plasterki buraczków poukładać na talerzu, polać przygotowanym sosikiem, a na wierzch posypać posiekaną rzeżuchę.
Smacznego!
Krok 4 - Buraczana przekąska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.12.2013 00:28
Bardzo zdrowo.
ppaulina 28.07.2013 09:58
same witaminki
ppaulina 28.07.2013 09:58
same witaminki
Ewelina38 06.05.2013 14:09
pyszne i zdrowe buraczki
JOANNA16 20.04.2013 14:30
ciekawa przekąska
iwi 19.04.2013 22:08
Samo zdrowie na talerzu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak