Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowiec z gruszkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 3 szklanki
cukier 1,25 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 25 dag
śmietana 2 łyżek
rodzynki 2 łyżka
jaja 5 sztuk
budyń śmietankowy 2 opakowania
gruszki 75 pokrojone w kostkę

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowiec z gruszkami

Mąkę, szklankę cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i margarynę posiekać nożem na stolnicy. Dodać 5 żółtek i śmietanę. Zagnieść ciasto, rozwałkować i przenieść do tortownicy o śr. 26 cm wyłożonej pergaminem. Gruszki i rodzynki wymieszać i rozłożyć na cieście.
Ubić pianę z białek, dodać 5 łyżek cukru i proszek budyniowy, wymieszać, wyłożyć na owoce, lekko wzruszyć. Piec 50-60 min w temp. 190 st. C. Ostudzone udekorować bitą śmietaną.

Zapraszam na mojego bloga smakujmy.pl

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 26.02.2014 08:20
super przepis !!!!!!!!
Stenka 02.05.2013 07:40
fajny przepis
Anna133 27.04.2013 22:15
ciekawy przepis
ZielonyPokoik 27.04.2013 22:11
Aż naszła mnie ochota na coś słodkiego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak