Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z pomidorami i miętą

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
oliwa do smaku
bazylia świeża garść
mięta liście kilka listków
ser gouda 7 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z pomidorami i miętą

Przygotowanie:
Bagietkę pokrój na skośne kromeczki i podgrzewaj na małym ogniu na patelni bez tłuszczu (lub na ruszcie piekarnika/grilla) do czasu zarumienienia. Pilnuj, aby się nie przypaliły!

Pomidora pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z oliwą i poszarpanymi liśćmi ziół. Ja swoich pomidorów nie soliłam, nie lubię tego robić, bo uważam, że dobry pomidor ma wspaniały smak bez soli. Możesz dodać odrobinę świeżo zmielonego pieprzu. Dodaj ser i wymieszaj.

Na gorące kromki bagietki nakładaj łyżeczką mieszankę pomidorów z ziołami i serem.

Wspaniała przekąska. Cudnie smakuje do wina ;)

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.07.2014 13:21
fajny pomysł
jasiek 19.04.2014 14:45
orzeźwiająca ta mięta
Klausia 26.12.2013 18:24
Wyglądają świetnie
Adamorek 27.11.2013 22:23
ciekawa wersja
natalia.doradca 29.10.2013 15:42
Rewelacja :) z pewnością pyszne:)
magdziorka6 12.09.2013 17:02
fajne przekąski na imprezkę
Olga_SK 12.09.2013 08:59
Pięknie się prezentują :)
Katarzyna59 12.09.2013 07:30
bardzo apetyczna
Justa32 11.09.2013 23:08
porywam jedną porcję:)
sanielcia 11.09.2013 22:31
ale apetycznie wygląda
2milutka 11.09.2013 21:03
pyszne na pewno:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak