Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bopki pawiana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
galaretka cytrynowa 3 szt
śmietana kremowa 30% 2 kubki
czekolada mleczna 1 szt
ciepłe lody 1 opakowanie
serek homogenizowany 375 (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: Bopki pawiana

Cieple lody 12 szt, przekroić wzdłuż na pół i ulożyć na biszkopcie. Galaretki rozpuścić w pół litrze wody i gdy zaczną gęstnieć wymieszać z serkiem i ubitą na sztywno kremówką, wylać na ciasto i posypać czekoladą startą na tarce o dużych oczkach. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 26.02.2014 08:08
ciasto bardzo apetyczne
magduś83 01.01.2013 14:19
taki był przepis:) spotkałam się też z nazwą pupki pawiana ale to chyba niewiele zmienia
Mysiunia 01.01.2013 10:07
ciasto ładne, ale nazwa zniechęcająca i szczerze to nie mam pojęcia dlaczego akurat taka?
Betka 05.09.2012 21:18
pychota!!!!!!!!!!!
malinka18 19.08.2012 13:13
o bożeeee... prawie ekran oplułam hehehe ŚWIETNA NAZWA!!!
Dorota59 15.08.2012 14:10
bardzo podoba mi się to ciasto
stokrotka 15.08.2012 14:00
fajna nazwa, no i ciasto napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak