Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowa straciatella

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jajko 6 szt
mąka pszenna 1 szkl
cukier kryształ 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

krem

śmietana 30% 300 ml
brzoskwinie w puszce
czekolada deserowa 1 tabliczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
mleko 2% 1/2 szkl

do nasączenia

herbata czarna 1/2 szkl
spirytus 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowa straciatella

Z podanych składników przygotować biszkopt. Piec 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni w blaszce 25x35 cm.
Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku. Wystudzić. Śmietanę ubić, dodać startą czekoladę, żelatynę i pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Biszkopta przekroić wzdłuż na 2 części. Każdą nasączyć, przełożyć masą, a wierzch udekorować polewą. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 07.09.2015 19:10
Bardzo apetyczne ciasto :)
tycjanowa 07.09.2015 11:38
Pychotka :)
wwwiolka 06.09.2015 20:40
Ciekawy przepis.
bietka 06.09.2015 20:02
smaczne ciacho : )
Aannkaa82 06.09.2015 19:22
Przepyszne caicho, chetnie skusiłabym się na kawaleczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak