Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowa fantazja

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
cukier puder 1,5 szklanki
mąka pszenna 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie
gorzka czekolada do dekoracji
mleko 2% 400 ml
bita śmietana 2 opakowania
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowa fantazja

Białka ubijamy, dodajemy cukier, żółtka oraz mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie miksujemy. Tak powstałą masę wylewamy na blaszkę i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy 25-30 minut i zostawiamy do ostygnięcia. Następnie przekrajamy na pół.
Galaretkę należy rozpuścić w 1 szklance wody. Brzoskwinie należy drobno pokroić i zalać wcześniej rozpuszczoną galaretką. Gdy masa jest już prawie zastygnięta smarujemy nią 1 część biszkoptu i przykrywamy 2 biszkoptem.
Śmietanę w proszku ubijamy z mlekiem i smarujemy górę ciasta. Posypujemy startą czekoladą wg uznania.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 20.07.2013 17:07
Lubię takie fantazje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak