Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kisielu i budyniu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5
cukier 80 g
kisiel 2
budyń 2
proszek do pieczenia 5 g
cukier waniliowy 1
papier do formy 1
tłuszcz do formy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kisielu i budyniu

Białka ubić na sztywną pianę, dodawać cukier nie przerywając ubijania. Żółtka rozmieszać i połączyć z pianą. Kisiele i budynie przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać z pianą i żółtkami. Wyłożyć do formy wyłożonej natłuszczonym papierem. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak