Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt na tort

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
cukier 1,5 szkl
mąka 2 szkl
olej 7 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt na tort

Kroki postępowania

1
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę dodająć co jakiś czas cukier.
Krok 1 - Biszkopt na tort foto
2
Następnie do ubitych białek z cukrem dodajemy stopniowo po jednym żółtku ciągle ubijając.
Krok 2 - Biszkopt na tort foto
3
Następnie dodajemy przesianą makę z proszkeim do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką.
Krok 3 - Biszkopt na tort foto
4
Następnie dodajemy olej i dokładnie wymieszaną masę wlewamy do tortownicy lub prodiża i pieczemy w nagrzanym piekarniku około 45 minut.
Krok 4 - Biszkopt na tort foto
5
Upieczony biszkopt wyjmujemy jak troszkęprzestygnie. Jest idelany do tortów.
SMACZNEGO !
Krok 5 - Biszkopt na tort foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 19.01.2013 22:16
fantastyczny, puszysty i delikatny biszkopcik, idealny na tort.
gosia1988 26.12.2012 14:36
świetny
wiola333 05.12.2012 13:41
mniam
Ewelina47 27.11.2012 21:27
piękny
mic 17.11.2012 20:37
ja jakos czesciej skladniam sie do kupienia:)
Dorian 10.11.2012 21:38
pieknie wyrosl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak