Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biscotti - włoskie ciasteczka migdałowe

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 150 g
jajko 1 szt
cukier 70 g
migdały 100 g
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta
skórka z cytryny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biscotti - włoskie ciasteczka migdałowe

Kroki postępowania

1
Jajko utrzeć z cukrem na puszystą masę - to bardzo ważny etap! Jajka należy ucierać co najmniej 7 minut. Dodać szczyptę soli oraz świeżo startą skórkę z małej cytryny. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, powoli dodawać do ciasta. Chwilę ucierać. Następnie dodać migdały, delikatnie wymieszać szpatułką,
Krok 1 - Biscotti - włoskie ciasteczka migdałowe foto
2
Mokrymi dłońmi uformować coś na kształt dużego batona o wym. 25 x 6cm i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec około 20 minut w temp. 180st. Następnie pokroić na kawałki szerokości około 1,5cm. Piec jeszcze 8 minut. Po tym czasie ciastka obrócić i piec jeszcze kolejne 8 minut.
Krok 2 - Biscotti - włoskie ciasteczka migdałowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 20.10.2014 22:58
Uwielbiam :-)
Anna169Hosz 04.07.2014 11:16
Uwielbiam cantuccini :)
Grazyna0211 04.07.2014 10:53
muszą być pyszne
Ania84 04.07.2014 06:18
mmmmm rozmarzyłam się....
stokrotka 03.07.2014 23:41
Świetny przepis
ada.la 03.07.2014 22:09
ciekawe te ciasteczka
Renata9 03.07.2014 21:56
pyszne ciasteczka, a kubeczek prawie taki sam jak w nagrodach :-)
barbara11561 03.07.2014 21:14
bardzo smacznie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak