Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biesiadne flaczki z boczniaków

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Te grzyby są przeurocze. Można je wykorzystywać na każdy sposób. Śmiało mogą zastąpić mięso. Boczniaki są idealnym zamiennikiem wieprzowiny.

Składniki:

Składniki:

boczniaki 250 gramów
por 1 sztuka
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1 kawałek
pomidor 1 sztuka
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 20 gramów
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biesiadne flaczki z boczniaków

Grzyby kroimy w paski.
Por w piórka.
Marchewki, seler, pietruszkę w kostkę.


Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Zalewamy wrzątkiem wymieszanym z przyprawą.
Dusimy pod przykryciem przez kwadrans.


Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski.


Dolewamy 1 litr wrzątku, dodajemy koncentrat pomidorowy, gotujemy 15 minut.


Pod koniec wsypujemy majeranek, mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak