Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
To oryginalne danie poleca się na Wielkanoc! Biała kiełbasa pieczona w sosie chrzanowym, to nieoczywista propozycja, która bazuje na tradycyjnych wielkanocnych smakach. Jednak w niewielu domach białą kiełbasę serwuje się właśnie w taki sposób. Spodziewacie się gości podczas świąt? Jeśli tak, to tym daniem bez wątpienia możecie ich zaskoczyć.
1. Sparzoną kiełbasę białą lekko nacinamy i smażymy na patelni na złoty kolor (będzie bardziej aromatyczna).
2. W rondlu na maśle smażymy cebulę, czosnek, dodajemy cały słoiczek chrzanu i zalewamy śmietaną.
3. Gotujemy do odparowania wody doprawiając do smaku przyprawą do potraw Kucharek i przyprawą do zup i potraw w płynie.
4. Do naczynia żaroodpornej wlewamy ½ sosu układamy kiełbaski i zalewamy pozostałym sosem.
5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 20 minut temp. 180C.