Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beza kawowa z kremem tiramisu

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na bezę

białko 4 sztuki
sól 1 szczypta
cukier 200 gram
ocet 1 łyżka
cappuccino orzechowe 2 łyżki

Składniki na krem

serek mascarpone 250 gram
śmietana 30% 250 ml
cukier puder 1 łyżka
kakao do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Beza kawowa z kremem tiramisu

Wykonanie bezy:

Białka ubijamy z szczyptą soli na sztywną pianę. Wsypujemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy ocet oraz cappuccino mieszamy. Tortownicę o śr. 26 cm wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy białka. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni po czym przestawiamy na 120 stopni i pieczemy przez 2 godziny. Po tym czasie wyłączamy i uchylamy piekarnik. Bezę wyciągamy stamtąd dopiero gdy całkowicie się wystudzi.

Wykonanie kremu:
Śmietanę ubijamy na sztywno. Dosładzamy cukrem pudrem-mieszamy. Dodajemy serek mascarpone i jeszcze chwilę miksujemy na jednolity krem.


Na bezę nakładamy krem i posypujemy kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 17.07.2015 09:18
Świetny deserek
as28 16.07.2015 21:52
wspaniałe ciasto
Janina 16.07.2015 21:17
Smaczne ciacho;)
mirosława4 16.07.2015 17:36
wyśmienicie wygląda i zapewne tak samo smakuje :)
Zdzisław 16.07.2015 16:26
takie słodkości lubię
inka2012 16.07.2015 15:34
wyśmienicie wygląda :)
Agnieszka-87-25 16.07.2015 14:42
bardzo dobre
Helena63 16.07.2015 14:38
z kawą albo herbatą musi smakować wyśmienicie
Adamorek 16.07.2015 14:18
ciasto jak dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak