Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki z musli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Płatki musli 100 gram
otręby pszenne 50 gram
śliwki suszone 50 gram
morele suszone 50 gram
orzechy laskowe 25 gram
płatki migdałowe 25 gram
słonecznik łuskany 25 gram
margaryna 50 gram
miód 3 łyżek
cukier 1/4 szklanki
kakao 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki z musli

Pokroić suszone owoce i orzechy w drobną kostkę. Margarynę roztopić w garnku, dodać miód, cukier i kakao, zagotować ciągle mieszając. Zdjąć garnek z ognia i dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać, przełożyć do wąskiej blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia i ugnieść, żeby skleić wszystkie składniki. Piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu odstawić na godzinę do lodówki, następnie pokroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna30 09.10.2013 08:53
Uwielbiam takie batoniki :)
jasiek 09.10.2013 00:23
zdrowe drugie śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak