Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki - wyboista droga

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 10 dkg
syrop klonowy 2 łyżki
masło 6 dkg
Pianki marshmallow 5 dkg
rodzynki 4 łyżki
skórka pomarańczowa kandyzowana 3 łyżki
orzechy włoskie 1/3 szklanki
ciastka 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki - wyboista droga

Ciastka połamać na średniej wielkości kawałki. Pianki pokroić na 1 cm. kostkę. Orzechy pokroić.
W garnku podgrzać czekoladę, masło i syrop klonowy na małym ogniu, mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Zdjąć z ognia, dodać
rodzynki, ciastka, pianki, skórki i orzech . Wymieszać. Wyłożyć na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawić do lodówki na 3 godziny.
SMACZNEGO!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 01.01.2017 19:45
Zjadłabym :D
Bernadeta1 01.01.2017 18:20
smaczne słodkości
jan_mag 01.01.2017 17:18
Super pomysł
Ola1young 01.01.2017 17:16
apetyczne batoniki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak